Asigurare Malpraxis

Când ai nevoie de asigurare malpraxis?

Înainte să discutăm despre asigurare malpraxis, să aflăm ce înseamnă acest concept. Malpraxis este un subiect destul de sensibil pentru toți specialiștii din medicină. Cadrele medicale de regulă nu sunt acuzate de malpraxis, însă majoritatea se tem de o posibilă acuzaţie de malpraxis.

Ce înseamnă malpraxis? Acesta este o greşeală care constă în nerespectarea regulilor privind comportarea profesională a unui medic, în cazurile în care un alt medic de aceeași specializare respectă acele reguli. Unde apare eroarea? Aceasta intervine atunci când evoluţia complicată a unei boli sau simtomele atipice ale acesteia îl fac pe medic să reacţioneze într-un mod prin care se creează prejudicii asupra pacientului. În acest caz, medicul își asumă un risc foarte mare, acela de a fi acuzat și acesta ar avea nevoie de o asigurare malpraxis.

Cine are nevoie de o asigurare malpraxis?

Asigurarea Malpraxis este destinată persoanelor din domenii precum medical, farmaceutic, stomatologic – practic domeniile de activitate care, prin natura muncii, presupun că alți oameni pot fi răniți. Aceste asigurări se pot face la nivel individual dar și la nivel de instituție (spital, maternitate etc)

Ce riscuri sunt acoperite de asigurare malpraxis?

  • Erori din culpă
  • Neglijență
  • Omisiuni

În astfel de cazuri în care o altă persoană poate fi vătămată ca urmare a acțiunii tale, iar rănile necesită tratamente și îngrijiri medicale, o asigurare de malpraxis este extrem de utilă. Cu ajutorul ei, eviți situațiile în care dai bani din buzunar pentru tratamentul persoanei vătămate. Daunele pot fi stabilite și în instanță, caz în care asiguratul acoperă și costurile procesului.

Ce despăgubiri primești cu astfel de asigurare?

  • Cheltuieli de judecată (dacă este cazul)
  • Daune morale ale persoanei vătămate
  • Suma pe care asiguratul este obligat să o plătească persoanei vătămate ca urmare a producerii de pagube acesteia sau bunurilor sale
Pentru a solicita o ofertă personalizată de asigurare Malpraxis, completează formularul alăturat sau contactează-ne pentru mai multe detalii!

Ne puteți urmări și pe pagina de Facebook!