Asigurare de viata

Ce este o asigurare de viata?

asigurare de viata este o poliță prin care poți planifica viitorul tău și al familiei tale – poți planifica viitorul copilului tău, poți să îți asiguri un venit pentru când te vei retrage din activitate sau în cazul decesului, familia ta poate beneficia de ajutor financiar.

O asigurare de viata are multe funcții, dar scopul principal al acesteia este de a proteja financiar familia sau persoana asigurată.

O asigurare de viata are ca acoperire decesul de orice cauză; riscul de deces este sigur și din acest motiv este recomandat ca orice persoană să ia în considerare opțiunea de a-și face o astfel de asigurare, însă este incert momentul în care se întâmplă evenimentul care să ducă la nevoia de a beneficia de ea.

10 avantaje pe care le are o asigurare de viata

Motive pentru care să-ți faci o asigurare de viata sunt nenumărate, însă iată doar câteva dintre ele:

  • Flexibilitate- asigurarea se face în funcție de nevoi și dorințele contractantelor
  • Garanție- ai certitudinea că vei incasa capitalul garantat în cazul întâmplării evenimentului asigurat
  • Protecție suplimentară- asigurarea este valabilă și în afara teritoriului României și acoperă orice tip de eveniment neprevăzut
  • Nu se devalorizează- se menține suma reală a asigurării și se adaptează la inflație
  • Preluarea obligațiilor- în cazul în care se întâmplă un eveniment neplăcut( spre exemplu invaliditatea asiguratului), acesta poate să nu mai plătească suma pentru asigurare, aceasta fiind preluată de către compania de asigurări
  • Reprezintă un venit suplimentar pentru familie
  • Te ajută să economisești bani
  • Reprezintă un sprijin financiar
  • Asigura independența financiară pentru membrii familiei
  • Poate fi tratată drept un fond pentru educația copiilor, pentru căsătoria acestora sau pentru pensionare.

Cât costă o asigurare de viata?

Nefiind o asigurare temporară, costul pentru o asigurare de viata depinde de anumiți factori.  În primul rând, trebuie stabilită suma de bani care se dorește să fie primită de către familie în cazul decesului sau imposibilității obținerii unui venit.

Totodată, trebuie stabilită perioada de timp în care se plătește asigurarea, aceasta putând fi plătită lunar, semestrial sau anual. Mai mult decât atât, majoritatea asiguratorilor încheie astfel de polițe pe perioade de cel puțin 10 ani.

Este obligatorie o astfel de asigurare?

Asigurarea de viață nu este obligatorie, însă pentru oricine are o familie, aceasta este o necesitate.  Te va ajuta să-ți îndeplinești planurile de viitor și dorințele și totodată te va ajuta să ai grijă de familia ta chiar și după deces sau alte evenimente nefericite.

Din păcate, din acest motiv, în România ponderea acestui tip de asigurare este foarte mică (mai puțin de 20%). La Pro Broker, recomandăm tuturor clienților noștri să ia în calcul o astfel de asigurare, pentru bunăstarea familiei lor, pe termen lung.

Pentru a solicita o ofertă personalizată de asigurare de viata, completează formularul alăturat sau contactează-ne pentru mai multe detalii

Ne puteți urmări și pe pagina de Facebook!