asigurare conducatori si persoane transportate

Asigurare conducator si persoane transportate

Aceasta asigurare acopera riscul de deces si de invaliditate permanenta ca urmare a unui accident. Aceasta polita poate fi incheiata de posesorii de autovehicule, persoane juridice sau fizice. Multi considera aceasta polita ca fiind adresata exclusiv firmelor care se ocupa cu transport de persoane dar se pot asigura orice persoane care se afla in autovehicului asigurat, bineinteles cu consimtamantul proprietarului si in limita locurilor inscrise in certificatul de inmatriculare.

In  privinta destinatiei acestui tip de asigurare de accidente, avem societatile care se ocupa cu transportul de persoane intern sau extern, cu vehicule tip autocar, autobus sau microbus. Se asigura conducatorii de vehicule si pasagerii vehiculului pentru riscurile de deces si invaliditate permanenta, iar optional se pot asigura si bunurile/bagajele transportate. Este acoperit riscul de accident pe intreaga durata a calatoriei, atat in timpul in care autovehiculul este in miscare cat si in timpul stationarii acestuia.

Multe companii de asigurare ofera aceasta polita in completarea unei asigurari Casco. Astfel autoturismul va avea o acoperire completa in caz de accident, Casco va acoperi pagubele materiale ale autovehiculului, iar asigurarea de accidente acopera decesul sau invaliditatea soferului si a persoanelor transportate de acesta.

Acest tip de asigurare este folositoare si pentru taximetristi, fiind asigurati si soferii dar si clientii autovehiculului.

Riscurile asigurate de acest tip de polita sunt diferite nu doar de la o societate la alta ci de multe ori anumite acoperiri sunt optionale sau legate de un alt tip de asigurare. De exemplu, se poate oferi si acoperirea in afara granitelor tarii doar daca asiguratul are o polita de asigurare Casco valabila si cu aceasi acoperire teritoriala, de la aceeasi companie. Majoritatea companiilor ofera asigurarea bunurilor si a bagajelor personale aflate in autovehiculul asigurat doar ca o optiune si odata cu plata unei prime suplimentare.

In caz de invaliditate permanenta totala, se va plati suma asigurata integral, asiguratului, iar in caz de deces, beneficiarului desemnat. In caz de invaliditate permanenta partiala, se va plati doar o parte din suma asigurata, procent stabilit in urma gradului de invaliditate. In multe cazuri se acorda si o indemnizatie pentru spitalizare si tratament ambulatoriu in urma unui accident al autovehiculului asigurat.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestPrint this page

Lasă un răspuns

Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate! *